Vill du också förändra världen? Börja på The Yard!


Vad är Changemakers' Yard?

Changemakers’ Yard är för dig som på ett litet eller stort sätt vill förändra världen. Här kan du utveckla och testa dina ideér och projekt, använda våra övningar och verktyg för samhällsförändring, eller inspireras av etablerade sociala entreprenörer och få stöd och pepp av andra changemakers. Stor, liten, galen eller genomtänkt – vad du än har för idé hjälps vi åt att ta nästa steg.

Och du! Det går att registrera flera projekt. Går det inte som du tänkt dig första gången är det bara att försöka igen!

Bli en ansvarsfull ledare - skaffa dig en changemaker experience!

Att få en changemaker experience, alltså att du har sett ett behov av att något i din omgivning måste förändras och tagit initiativ att göra något åt det, är det bästa sättet att öva dina changemaker skills. Därför ska du hänga på The Yard! 

PS. En studie som Ashoka har gjort globalt visar att du är fyra gånger mer benägen att bli en framgångsrik ledare som vuxen om du får en changemaker experience. Bra på alla sätt och vis helt enkelt.  

Vad är en social entreprenör och en changemaker?

Social entreprenör eller changemaker. Kärt barn har många namn! 

En social entreprenör har sett ett problem i samhället och hittat en lösning som förändrar problemet. De löser samhällsutmaningar inom bland annat utbildning, hälsa, miljö eller mänskliga rättigheter. Det som skiljer en social entreprenör från en traditionell entreprenör är att de mäter sin framgång i vinsten de skapar för samhället, snarare än den ekonomiska vinsten.

Men allt börjar egentligen tidigare än så. Starten är att vara en changemaker, en samhällsförändrare. Det handlar om att göra vardagliga förändringar som gör livet bättre för dig själv, din familj, dina vänner och samhället i stort. Förändringar som i det lilla driver samhället framåt. 

Vilka typiska skills använder sig en changemaker av?

En samhällsförändrande attityd och inställning i livet kallar vi för changemaking. Det finns några speciella förmågor som vi alla kan träna oss i, dessa kallas changemaker skills.

PÅBÖRJA DIN RESA HÄR!

Teamet bakom Changemakers' Yard 

Vi som har skapat Changemakers' Yard är Ashoka och Raoul Wallenberg Academy.Vi har länge jobbat med unga som vill göra världen bättre. Vi möttes i övertygelsen att alla kan göra skillnad om de får rätt verktyg och en massa inspiration. Vi hoppas att du ska älska Changemakers' Yard lika mycket som vi!

  

Med stöd från:

LANSERING- CHANGEMAKERS' YARD

HUR SKAPADES CHANGEMAKERS' YARD?