Att bygga nätverk är viktigt. En stor del av din framgång kommer ligga i hur duktig du är på att nätverka och bli kompis med många olika människor! Ett av de bästa sätten är att hjälpa andra människor att lyckas.


Join the Facebook Yard!

När vi har frågat unga changemakers vad som har varit viktigast för dem när de jobbat med sina idéer har svaren varit: 

  • Hitta sitt självledarskap
  • Ha en mentor eller kompis som peppar och stöttar
  • Vara en del av ett inspirerande nätverk

Changemakers' Yards Facebooksida får du möjlighet att skaffa dig just detta samtidigt som du får träna dina changemaking skills, främst den som handlar om samarbete. Att föra samman människor, även de som du kanske inte känner så väl ännu, för att kunna lära oss av varandra - då skapas magi. Vi vill uppmuntra dig att våga be om hjälp men också att erbjuda dig att hjälpa andra när du har kunskap och input att dela med dig av.   

PS. Inspirera andra changemakers i deras sociala medieflöden genom att dela bilder, filmer, råd och tips och använd #changemakersyard. Då är vi alla med och skapar förutsättningar för varandra att lyckas!

Changemaker camp

Utforska ditt ledarskap, lär känna nya kreativa människor, hitta ditt brinn och få verktyg som hjälper dig att förändra världen.

Raoul Wallenberg Academy och Ashoka arrangerar i samarbete med Mgruppen årligen programmet Changemaker camp  ett program för dig som vill ha konkreta verktyg och inspiration att hitta det du brinner för, testa på att göra skillnad i praktiken och lära dig leda andra. Changemaker camp är öppet för dig mellan 16-21 år som nyligen flyttat till Sverige och är trygg med språket, och för dig som är uppvuxen här. Programmet består av 4 obligatoriska delar uppdelat på totalt 9 dagar.

Changemaker camp är helt kostnadsfritt i motprestation att en närvarar under samtliga träffar. Inga förkunskaper krävs, bara en brinnande lust att förändra, utveckla sitt ledarskap och vilja möta nya människor!

Läs mer här!

Inspireras av andra changemakers

Varför du och hur ska du komma igång? 

Varför du kan! Vi tror inte att någon föds med ett självklart engagemang för en viss fråga. Det är något som växer fram och avgörs av vad vi är med om i livet! 

TA REDA PÅ VARFÖR HÄR!

Hur du kan göra! För att veta hur du ska arbeta med det samhällsproblem som du vill lösa har vi här samlat tips och verktyg för att du på djupet ska förstå det problem du vill hitta en lösning på.

TA REDA PÅ HUR HÄR!